Context | Speciale opvoedingsondersteuning

Visie


Binnen mijn coaching, therapie, workshops en trainingen ga ik er van uit dat er overal en altijd een samenhang is. Mensen reageren op elkaar vanuit hun eigen innerlijk, zowel bewust als onbewust. Ieder verhaal heeft zijn eigen context en ieder mens kijkt en communiceert vanuit zijn eigen context. Wanneer je, vanuit deze visie, kijkt naar een probleem, betekent dit dat je naar meer kijkt dan alleen dat stukje waar je het probleem ervaart. Wat is de basis van dat probleem? Zo maak je een plaatje van de oorsprong van waaruit het probleem is ontstaan en dat leg je naast het plaatje van het huidige probleem. Vanuit deze holistische benadering, kun je het probleem op gaan lossen.

Daarnaast ga ik er van uit dat ieder mens en ieder mensenkind uniek is, en daarmee precies is zoals hij of zij bedoeld is. Met alles wat hij of zij bij zich draagt in het gedrag, vanuit het verleden, vanuit het karakter, vanuit overtuigingen en normen en waarden, vanuit zijn of haar eigen zijn.

Ik ga er van uit dat alles wat je bij je draagt, is bedoeld om jou tijdens je reis op je levenspad te laten ontwikkelen. Jouw talenten mag je hierbij ontdekken en zichtbaar maken, zodat je ze kunt inzetten als jouw kracht om stappen te zetten in jouw verdere ontwikkeling.
 

Lees meer...


De vlinder

Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.

Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen.

Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en zal weg vliegen. Maar dat gebeurt niet. Tot zijn verdriet besteedt de vlinder de rest van zijn leven rondkruipend met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen.


Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was, dat de krappe cocon en de worsteling om door de opening te kruipen, nodig was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in zijn vleugels te pompen, zodat de vlinder klaar zou zijn om te vliegen op het moment dat hij zich had bevrijd uit de cocon.

Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we zonder obstakels door het leven zouden gaan, zouden we nooit zo sterk worden als we kúnnen zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.

 

Visie
Made by Anno login op ContextFlevoland.nl